top of page
Son Paylaşımlar
Tanıtılan Yazılar

İkinci İstanbul Toplantısı | Yıldız Teknik Üniversitesi

CODALoop projesinin dördüncü toplantısı ikinci kez İstanbul’da gerçekleştirildi. İlk günde, taraflar altı ayrı oturumda ekiplerin geldiği aşamayı ve platform hakkındaki tecrübelerini paylaştılar. Son oturumda ise projenin geleceğine yönelik adımlar tartışıldı.


Açılış konuşmasını Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeynep Enlil’in yaptığı toplantıda, CODALoop projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve etkinlikler aşağıdaki gibi sıralandı.

- Portland’da gerçekleştirilen 53. ISOCARP Konferansında, “Akıllı Topluluklar (Smart Communities)” teması altında, ekip arkadaşlarımız Rumeysa Ceylan ve Gonca Akgül tarafından sunulan iki makale ve poster çalışmalarından kazanılan ödüller hakkında bilgi verildi.

- CODALoop tanıtımı için hazırlanan animasyon filmi izletildi.

- Kadıköy’de gerçekleştirilen ilk kullanıcı buluşmasından derlenen kısa gösterim filmi izletildi.

- Katılımcılara takdim edilen sertifika ve rozetlerin örnekleri gösterildi.

- Kadıköy kullanıcı toplantısının genel bir değerlendirmesi yapıldı.

- Kadıköy’de üç ayrı mahallede dağıtılan tanıtım broşürleri gösterildi.


İkinci oturumda Yıldız Teknik Üniversitesi ekibini temsilen konuşan Doç. Dr. Ayşegül Özbakır gerçekleştirdiği sunumda, CODALoop kullanıcı platformunundaki temel problem ve aksaklıklara değinerek, İstanbul’da veri toplama ve analiz aşamaları hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca gönüllülerden alınan geri dönüşler doğrultusunda platformdaki konut ve hareketlilik enerji tüketim skorlarının alt tüketim kategorilerinin her birinin ayrı olarak görülmesi gerektiği belirtildi.



Üçüncü oturumda University of Amsterdam ekibinden Beatriz Revilla, ekibinin kaydettiği ilerlemeyi ve enerji verimli yaşam biçimine yönelik gerçekleştirmiş oldukları/gerçekleştirmeyi düşündükleri etkinliklerin bir sunumunu gerçekleştirdi.


Dördüncü oturumda Graz University of Technology’den Michael Bedek enerji tüketim davranışlarında veri toplamaya yönelik çalışmalarını içeren sunumunu gerçekleştirdi. Bilişsel modele yönelik muhtemel çıktıların tartışıldığı oturumda, veri toplamaya yönelik olarak sponsor desteklerinin öneminin altı çizildi. Bunun yanında gönüllülerin motivasyonunu artırmak için tasarlanan, Graz’ın “e-bike” ödül sisteminden bahsedildi. Anket çalışmasına yönelik olası metotlar tartışıldı.

Beşinci oturumda Delf University of Technology ekibi tarafından Sosyal Medya Analizleri üzerine gerçekleştirilen sunum sonrasında “Enerji Tüketimi için Terimler Sözlüğü” oluşturmak için gerekli olan çalışmalardan bahsedildi.

Altıncı oturumda Platform ile ilgili ekiplerin görüş ve önerileri doğrultusunda platformun geliştirilmesi için bir takım öneriler tartışıldı.


Bizi Takip Edin
Henüz etiket yok.
Etiketlere Göre Ara
Arşiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
İlk Kullancı Bulusması
bottom of page