top of page
Son Paylaşımlar
Tanıtılan Yazılar

Açılış Toplantısı : Amsterdam

Amsterdam'da düzenlenen CODALoop başlangıç ​​toplantısı, 4 Mayıs 2016 Amsterdam Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir. Projenin ilk toplantısında, partnerler birbirleri ile tanışmış ve kendi çalışma planlarını sunmuşlardır. Ekiplerin düşündüğü çalışma alanlarının sosyo-ekonomik koşullarının sunulmasının ardından, seçilecek tüm mahalleler hakkında kısa bir tartışma yapılmış ve ileri ki adımlar belirlenmiştir.

Amsterdam toplantısında tartışılan başlıca konular;

  • Amsterdam ve YTÜ ekibi, yaşam biçimini ve 'yaşam tarzları' araştırma konseptini tanımlamıştır. Sonrasında, sürdürülebilir enerji yaşam biçimlerinin boyutlarını ve alt boyutlarını sunmuşlardır. Devamında ekipler yapılan çalışmalara göre dört yaşam biçimi alanının (hareketlilik, konut, gıda ve rekreasyon) enerji kullanımının operasyonelleştirmesine karar vermişlerdir.

  • YTÜ ekibinin birincil literatür taramasına göre, bireysel enerji tüketimi davranışı ile ilgili en önemli etken, mezo düzey (sosyal faktörler) ve makro düzeyde (bağlamsal faktörler) olup, duruma bağlı olarak dış faktörlerin de önemli bir etken olabildiği tespit edilmiştir. Veri ile topluluk normları arasındaki ilişki, bir kerelik geribildirim, aralıklı geribildirim ve gerçek zamanlı geribildirim olmak üzere üç geribildirim yaklaşımını içermektedir.

  • Graz Ekibi, mevcut davranış modellerini inceleyerek enerji tüketimine nasıl uygulanabileceğini incelemiştir. Bu modeller, bireysel davranış değişikliklerini anlamamıza yardımcı olacaktır. Davranışın değişmesinde en büyük etkiye sahip olan bilgi türünün araştırmanın sonuçlarında bulunması beklenmektedir.

Bizi Takip Edin
Henüz etiket yok.
Etiketlere Göre Ara
Arşiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
İlk Kullancı Bulusması
bottom of page