top of page
Son Paylaşımlar
Tanıtılan Yazılar

İstanbul Toplantısı: Yıldız Teknik Üniversitesi


CODALoop'un ikinci toplantısı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Yoğun sunum programı ve ilgili çalışmaların yapılmasından sonra Mimarlık Fakültesi Dekanı, Kadıköy Belediyesi, Caferaga Gönüllüleri ve Kadıköy Akademisi'ne ziyaretler gerçekleştirildi. Toplantının ikinci gününde aşağıdaki adımlar ve idari konularla ilgili tartışmalar yapıldı.


Sunumlarda öne çıkan tartışma konuları aşağıdaki gibidir:


  • Amsterdam ekibinin yaptığı “Değişen Enerji İhtiyaçları ve Enerji Verimli Yaşam Biçimleri” sunumu üzerine "Enerji Verimli Yaşam Biimleri" ve "Geri Besleme Döngüleri" kavramsal çerçevesi tartışılmıştır. Amsterdam Ekibi tarafından hazırlanan son taslak raporda, "veri odaklı geribildirim döngüsü", kavramsal çerçeveden kaldırılmıştır.

  • YTU ekibi "Enerji Kullanım Göstergeleri ve Hesaplama Algoritması" sunumunu gerçekleştirmiştir. Yapılan sunumun tartışma bölümünde, YTU ekibi tarafından enerji tüketimi ve boş zaman aktiviteleri ile ilgili enerji ölçümünün karmaşıklığı belirtilmiştir. Tüm ortaklar, gıda tüketimi için daha basitleştirilmiş bir algoritma üzerinde anlaşmışlardır. "Yiyecek tüketimi" nin dahil edilmesi önce YTU ekibi tarafından araştırılacak, daha sonra tüm ortaklarla paylaşılacaktır. UvA ekibi de ayrıca gıda tüketimiyle ilgili araştırma yapacaktır. Bunlara ek olarak YTU ekibi, enerji kullanımı algoritmasının platform için hazır olduğunu belirtmiştir. Ancak sabit değişkenlerin Amsterdam / Graz ile kurumsal / yerel otorite istatistikleri aracılığıyla alınarak değiştirilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

  • Graz ekibinin sunumunda, davranış değişikliği için bilişsel modeller üzerine kapsamlı bir literatür özeti sunulmuştur. Graz, seçilen modelin bir veri toplama işlemi sonrasında belirleneceğini açıkladı. Tüm ortaklar, Graz tarafından davranışsal enerji tüketimi ile ilgili olarak yapılacak bir anket üzerinde anlaşılmıştır. Graz ekibinden bir sonraki adımda hangi müdahalelerin uygulanacağına ve oyun teorisinin seçilen model içerisinde nasıl kullanılacağına karar vermesi beklenmektedir.

  • P1M1 sunumunda, kullanıcı hesabı bilgisi ve gizliliği için bazı eylemlerin gerekli olduğunu vurgulamıştır. Kullanıcı gizliliği için; Platform, kullanıcı 'verilerini isteğe bağlı' olarak toplayacaktır.

Bizi Takip Edin
Henüz etiket yok.
Etiketlere Göre Ara
Arşiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
İlk Kullancı Bulusması
bottom of page